Ønsker du å bli kursholder?

Kurslederopplæring webinar 30.nov – 04. desember 2020

Liker du å undervise? Har du helsefaglig eller sosialfaglig høgskole eller universitetsutdannelse? Arbeider du med mennesker som er plaget av vedvarende angst og bekymringer? Da er dette kurset for deg!

Kurslederopplæringen er for psykologer, psykiatere, psykiatriske sykepleiere, og andre med relevant helsefaglig eller sosialfaglig høgskole eller universitetsutdanning. Kurset bygger på elementer fra metakognitiv terapi, mindfulnessbaserte terapiformer, og emosjonsfokuserte terapiformer, og det er en fordel å kjenne til én eller flere av disse retningene. Forkunnskaper om de ulike terapiretningene kurset bygger på er imidlertid ikke et krav, da alt vil bli gjennomgått og forklart på kurslederopplæringen. Dersom du ikke er psykolog, psykiater eller psykiatrisk sykepleier, men likevel vurderer å ha relevant utdannelse og arbeidserfaring, så send oss en søknad med CV og en kort beskrivelse av deg selv, så foretar vi en individuell vurdering.

Det er et stort behov for gode behandlingstilbud for personer som strever med angst, bekymringer og stress i sin hverdag. Forekomsten av angsttilstander og stressrelaterte plager er høy, og Kurs i Bekymringsmestring er laget for personer som opplever denne typen problematikk. Kurset ble i utgangspunktet laget som et behandlingstilbud for generalisert angstlidelse, men det brukes nå i en betydelig bredere forstand, og vi ser at det har positiv effekt på tvers av diagnoser, samt som forebyggende tiltak for personer med stressrelaterte plager som enda ikke innfrir kriteriene for en diagnose.

Kurset ble utviklet i 2015 av psykologene Serina Vorland og Eirik Jørgensen Sollie. Serina arbeidet da som psykolog i Haugesund kommune, og opplevde at behovet for hjelp knyttet til angst og stressrelaterte plager var langt større enn hva den kommunale psykiske helsetjenesten kunne dekke gjennom å tilby individualterapi. Ønsket om å kunne hjelpe flere med denne typen vansker på én gang dukket dermed opp, og slik ble Kurs i Bekymringsmestring til. Med Kurs i Bekymringsmestring kan man hjelpe opp til 25 personer med stressrelaterte plager og angstproblematikk på 25 timer, noe som er en god utnyttelse av psykologressursen i kommunen.

Resultatene og tilbakemeldingene er svært gode. Deltakerne viser betydelig nedgang i generelt symptomtrykk, angstsymptomer og depresjonssymptomer etter fullført kurs, målt ved bruk av standardiserte kartleggingsverktøy. De kvalitative tilbakemeldingene deltagerne gir er også svært gode, hvor mange forteller om betydelige endringer i hvordan de har det, og at de har fått en mer avslappet hverdag.

Kurset har gjennom flere tidligere kurslederopplæringer spredt seg til ulike deler av landet. Det brukes i kommunale psykiske helsetjenester, i skole- og studenthelsetjenester, ved ulike DPS, i tverrfaglig spesialisert rusmiddelavhengighets behandling, for arbeidssøkere i NAV, og i privat regi av helsepersonell som driver for seg selv. Kurset brukes i hovedsak som et kurs, et undervisningsopplegg for opptil 25 personer om gangen, samtidig som noen har valgt å bruke det i mindre grupper og i individualterapi.

På Kurs i Bekymringsmestrings facebookside kommer det stadig forespørsler fra mennesker ulike steder i Norge, som lurer på om det snart blir satt opp et kurs i nærheten av der de bor. Mange har hørt om kurset fra en slektning eller en venn som har hatt godt utbytte av det, eller de har kommet over kurset på Facebook. Vi ønsker å gjøre tilbudet tilgjengelig for enda flere, og arrangerer derfor på ny en fem dagers kurslederopplæring som gjør at man blir sertifisert kursholder.

Tidligere deltakere på kurslederopplæringen har gitt kurslederopplæringen et terningkast på 5,6 i snitt, og de rapporterte alle at de følte seg bedre i stand til å hjelpe personer med angst og stressrelaterte plager etter fullført kurs! Mange har også gitt tilbakemeldinger om at de har blitt bedre kjent med seg selv og egne måter å tenke og føle på gjennom å fullføre kurslederopplæringen.

Formål Lære opp kursledere som deretter kan holde kurs i egen kommune, virksomhet eller foretak.

Målgruppe Målgruppen for kurslederopplæringen er psykologer, psykiatere, psykiatriske sykepleiere, og andre med relevant helsefaglig eller sosialfaglig høgskole eller universitetsutdanning. Det anbefales at man er to eller flere personer fra hver kommune, virksomhet eller foretak som gjennomfører kurslederopplæringen, og at man er to kursholdere som arbeider sammen når man etter opplæringen starter opp eget kurs.

Innhold Kurs i Bekymringsmestring består av 10 samlinger på 2,5 timer. Kurslederopplæringen foregår over fem intensive og sammenhengende dager, hvor vi vil gå gjennom to samlinger hver dag. På kurslederopplæringen vil du lære kurset gjennom å selv få erfare hvordan det er å delta på de forelesningene som du senere selv skal holde når du holder Kurs i Bekymringesmestring. I tillegg vil det bli tid til øvelser, refleksjoner og tips til selve kurslederrollen.

I tillegg til opplæringen på dagtid (fra kl.09.00 – 16.00), er det anbefalt at kursdeltakerene bruker tid til å forberede seg til neste dag ved å på kveldstid gå gjennom det samme hjemmearbeidet som deltakerne på Kurs i Bekymringsmestring får. Hver deltaker får sin egen kursbok. Det anbefales derfor å sette av 1 – 2 timer på kveldene i kursuken for å få maksimalt utbytte av kurset.

De 10 samlingene som Kurs i Bekymringsmestring består av, og som du vil få opplæring i å holde, består av følgende tema:

Samling 1: Tema 1: Hva er Kurs i Bekymringsmestring? Tema 2: Hva er angst? Tema 3: Hva er det egentlig vi gjør når vi bekymrer oss?

Samling 2: Tema 4: Er det at du bekymrer deg utenfor din kontroll? Tema 5: Bruker du noen uhensiktsmessige strategier? Tema 6: Er det mulig å utsette det å bekymre seg?

Samling 3: Tema 7: Er det nyttig å bekymre seg? Tema 8: Hvordan kan du effektivt løse problemer?

Samling 4: Tema 9: Hvordan kan dine tolkninger påvirke hva du føler og gjør? Tema 10: Hvilke tankefeller går du i? Tema 11: Hvordan påvirker dine tidligere erfaringer dine antagelser om deg selv og verden?

Samling 5: Tema 12: Hvordan kan du gi slipp på bekymringer? Tema 13: Hvordan kan pusten hjelpe deg å falle til ro her og nå? Tema 14: Vil du være med på et meditasjonsprosjekt?

Samling 6: Tema 15: Er du, eller gjør du? Tema 16: Hvordan sette tydelige grenser?

Samling 7: Tema 17: Hva kan følelsene dine fortelle deg? Tema 18: Flykter du fra følelsene dine? Tema 19: Hvordan kan du komme mer i kontakt med følelsene dine?

Samling 8: Tema 20: Hvordan kan du bli mer glad i deg selv? Tema 21: Er du villig til å tåle usikkerhet og uforutsigbarhet?

Samling 9: Tema 22: Hva har du lært? Tema 23: Hva vil du arbeide med videre?

Samling 10: Oppfølgingssamling

Etter kurslederopplæringen: Det er anbefalt at kursdeltakerne holder eget kurs kort tid etter gjennomført kurslederopplæring, for å bruke den nye kunnskapen og integrere teori og praksis raskest mulig. Det tilbys veiledning og videre oppfølging for å komme i gang med egne kurs.

Pris: 8 500,-

Pris inkluderer:
– Undervisning mandag til fredag
– Din egen kursbok med alt vi går gjennom (fås tilsendt i forkant)
– En minnepinne med ferdige powerpointpresentasjoner og annet materiale du kan bruke når du starter opp eget kurs (fås tilsendt i forkant)
– Veiledning over internett dersom det skulle være behov for det når du etter kurslederopplæringen starter opp egne kurs
– Sertifisering som kursholder

Påmeldingsfrist: 20. november

Ta kontakt med Serina Vorland på serina@bekymringsmestring.com dersom du har noen spørsmål, eller send en sms med kodeord «Info KBM» til 993 63 028 dersom du ønsker å bli oppringt i forbindelse med kurset.

Kursholder er psykologspesialist Cathrine Johansen Bure.

NB: Merk at denne kurslederopplæringen er et webinar. Du trenger pc for å delta – og du kan delta fra hvor du vil 🙂

NB: Merk at utdannelsen er for helsepersonell eller andre med relevant høgskole eller universitetsutdanning. Dersom du er i tvil om du har relevant utdannelse og arbeidserfaring for å kunne delta på kurslederopplæringen, så ta gjerne kontakt med oss for en prat.

Påmelding kan gjøres her

2 kommentarer om “Ønsker du å bli kursholder?”

    1. Hei Kjersti. Denne kurslederopplæringen er nå omgjort til webinar på grunn av smittesituasjonen. Påmeldingsfrist er 20. november. Det vil bli nye kurslederopplæringer i 2021 – fysiske eller webinar alt etter hvordan smittefaren er. Vi har ikke satt opp datoer for disse enda.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s