Kurslederopplæring 18. – 22. mars

Er du helsepersonell? Liker du å undervise? Arbeider du med mennesker som er plaget av vedvarende angst og bekymringer? Da er dette kurset for deg!
Kurslederopplæringen er for psykologer, leger, psykiatriske sykepleiere, kliniske sosionomer og andre med relevant helsefaglig eller sosialfaglig høgskole eller universitetsutdanning som ønsker å holde Kurs i Bekymringsmestring.

Som kursholder kan du med Kurs i Bekymringsmestring hjelpe 25 personer med angst på 25 timer. Synes du det høres interessant ut? Da vil vi ønske deg hjertelig velkommen til en fem dagers kurslederopplæring.

Det er et stort behov for gode behandlingstilbud for personer som strever med angst, bekymringer og stress i sin hverdag. Forekomsten av angsttilstander og stressrelaterte plager er høy, og Kurs i Bekymringsmestring er laget for personer som opplever denne typen problematikk.

Kurset ble utviklet i 2015 av psykologene Serina Vorland og Eirik Jørgensen Sollie. Serina arbeidet da som psykolog i Haugesund kommune, og opplevde at behovet for hjelp knyttet til angst og stressrelaterte plager var langt større enn hva den kommunale psykiske helsetjenesten kunne dekke gjennom å tilby individualterapi. Ønsket om å kunne hjelpe flere med denne typen vansker på én gang dukket dermed opp, og slik ble Kurs i Bekymringsmestring til.

Kurset har nå blitt holdt 10 ganger i Haugesund, og over 200 personer har deltatt. Resultatene og tilbakemeldingene er svært gode. Deltakerne viser betydelig nedgang i generelt symptomtrykk, angstsymptomer og depresjonssymptomer etter fullført kurs, målt ved bruk av standardiserte kartleggingsverktøy.

Kurset er passende for de kommunale psykiske helsetjenestene, i skole- og studenthelsetjeneste, i spesialisthelsetjenesten eller i privat regi av helsepersonell som driver for seg selv. For å gjøre tilbudet tilgjengelig flere steder tilbyr vi for andre gang opplæring for sertifisering som KBM-kursleder.

Tidligere deltakere på kurslederopplæringen har gitt kurset terningkast 5,8 og de rapporterte alle at de følte seg bedre i stand til å hjelpe personer med angst og stressrelaterte plager etter fullført kurs.

Formål
Lære opp kursledere som deretter kan holde kurs i egen kommune, virksomhet eller foretak.

Målgruppe
Målgruppen for kurslederopplæringen er psykologer, leger, psykiatriske sykepleiere, kliniske sosionomer og andre med relevant helsefaglig eller sosialfaglig høgskole eller universitetsutdanning som ønsker å holde Kurs i Bekymringsmestring.
Det anbefales at man er to eller flere personer fra hver kommune, virksomhet eller foretak som gjennomfører kurslederopplæringen, og at man er to kursholdere som arbeider sammen når man etter opplæringen starter opp eget kurs.

Innhold
Kurs i Bekymringsmestring består av 10 samlinger på 2,5 timer. Kurslederopplæringen foregår over fem intensive og sammenhengende dager, hvor vi vi gå gjennom to samlinger hver dag. På kurslederopplæringen vil du lære kurset gjennom å selv få erfare hvordan det er å delta på de forelesningene som du senere selv skal holde når du holder Kurs i Bekymringesmestring. I tillegg vil det bli tid til refleksjon og tips til selve kurslederrollen.

I tillegg til opplæringen på dagtid (fra kl.09.00 – 16.00), er det anbefalt at kursdeltakerene bruker tid til å forberede seg til neste dag ved å på kveldstid gå gjennom det samme hjemmearbeidet som deltakerne på Kurs i Bekymringsmestring får. Hver deltaker får sin egen kursbok. Det anbefales derfor å sette av 1 – 2 timer på kveldene i kursuken for å få maksimalt utbytte av kurset.

De 10 samlingene som Kurs i Bekymringsmestring består av, og som du vil få opplæring i å holde, består av følgende tema:

Samling 1:
Tema 1: Hva er Kurs i Bekymringsmestring?
Tema 2: Hva er angst?
Tema 3: Hva er det egentlig vi gjør når vi bekymrer oss?

Samling 2:
Tema 4: Er det at du bekymrer deg utenfor din kontroll?
Tema 5: Bruker du noen uhensiktsmessige strategier?
Tema 6: Er det mulig å utsette det å bekymre seg?

Samling 3:
Tema 7: Er det nyttig å bekymre seg?
Tema 8: Hvordan kan du effektivt løse problemer?

Samling 4:
Tema 9: Hvordan kan dine tolkninger påvirke hva du føler og gjør?
Tema 10: Hvilke tankefeller går du i?
Tema 11: Hvordan påvirker dine tidligere erfaringer dine antagelser om deg selv og verden?

Samling 5:
Tema 12: Hvordan kan du gi slipp på bekymringer?
Tema 13: Hvordan kan pusten hjelpe deg å falle til ro her og nå?
Tema 14: Vil du være med på et meditasjonsprosjekt?

Samling 6:
Tema 15: Er du, eller gjør du?
Tema 16: Hvordan sette tydelige grenser?

Samling 7:
Tema 17: Hva kan følelsene dine fortelle deg?
Tema 18: Flykter du fra følelsene dine?
Tema 19: Hvordan kan du komme mer i kontakt med følelsene dine?

Samling 8:
Tema 20: Hvordan kan du bli mer glad i deg selv?
Tema 21: Er du villig til å tåle usikkerhet og uforutsigbarhet?

Samling 9:
Tema 22: Hva har du lært?
Tema 23: Hva vil du arbeide med videre?

Samling 10:
Oppfølgingssamling

Etter kurslederopplæringen:
Det er anbefalt at kursdeltakerne holder eget kurs kort tid etter gjennomført kurslederopplæring, for å bruke den nye kunnskapen og integrere teori og praksis raskest mulig. Det tilbys veiledning og videre oppfølging for å komme i gang med egne kurs.

Pris: 9 950,-

Pris inkluderer:
– 30 timers undervisning
– Din egen kursbok med alt vi går gjennom
– En minnepinne med ferdige powerpointpresentasjoner og annet materiale du kan bruke når du starter opp eget kurs
– Lunch
– Veiledning over internett dersom det skulle være behov for det når du etter kurslederopplæringen starter opp egne kurs
– Sertifisering som kursholder

Påmeldingsfrist: 10. mars 2019

For påmelding:
Dersom du ønsker å betale deltakeravgiften med kort kan du melde deg på via deltager.no/kursibekymringsmestring

Dersom du ønsker faktura tilsendt kan du sende navn, utdannelse og fakturaopplysninger til serina@bekymringsmestring.com.

NB: Merk at utdannelsen er for helsepersonell eller andre med relevant høgskole eller universitetsutdanning.

Du kan også sende en sms til Serina på 993 63 028 med kodeord «Info KBM» for å bli oppringt vedrørende kurslederopplæringen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s