Meditasjonsøvelser

Det å lære å være til stede i nået er en del av Kurs i Bekymringsmestring. Vi trener på dette blant annet gjennom meditasjon.

Gjennom regelmessig meditasjon kan du forvente å få et annet forhold til vanskelige tanker. Meditasjonsøvelser vil hjelpe deg til å forholde deg til tankene dine på en ny måte, slik at de får mindre innflytelse over deg og hvordan du har det. Poenget er ikke å få tankene til å forsvinne, men å øve seg på å forholde seg til dem på en ny måte, og se dem for det de er: ord eller bilder som passerer gjennom hodet ditt.

Gjennom å meditere regelmessig opplever mange at det blir lettere å la ubehagelige tanker være, og la ordene eller bildene passere gjennom hodet, uten at en trenger å gå inn i dem og bli «fanget» av dem. Du vil kanskje oppdager at du ikke trenger å omsette alle tanker som dukker opp til handling. Du kan bare legge merke til dem, og la dem gå igjen. Vi kan ikke velge hvilke tanker vi får, men vi kan velge hvilke vi vil fokusere på og bruke tid på, og hvilke vi vil la styre handlingene våre. Vi kan øve oss på å la uhensiktsmessige tanker bare være, uten at vi trenger å gjøre noe med dem.

Når du lærer å få litt avstand til smertefulle og ubehagelige tanker vil de miste evnen til å skremme eller uroe deg, og de vil ha mye mindre innflytelse over din atferd. Den gode nyheten er: Jo mer du øver på dette, jo bedre blir du!

Under følger tre norske meditasjonsøvelser du vil kjenne igjen fra kurset. Deretter følger en fjerde på ensgelsk som vi fant på youtube og som vi likte godt 🙂

 

Meditasjonsøvelse 8 min

Dype Åndedrag 14 min

Meditasjonsøvelse 30 min

Meditasjonsøvelse på engelsk hentet fra youtube

7 kommentarer om “Meditasjonsøvelser”

 1. Jeg går på kurset. Synes det veldig flott med øvelser her. Synes Imidlertid 30 minutt var litt lenge. Klarte ikke å holde meg våken hele tiden, men duppet litt innimellom. Tenker at det går på lengden.
  Ønsker meg en på 15 til 20 minutt.
  Men fantastisk tilbud med denne muligheten!😊Tusen takk!😀

  Liker

  1. De neste kurs i bekymringsmestring som starter opp i Haugesund starter opp i slutten av september. Kommunal psykisk helsetjeneste starter opp slitt i slutten av sept, de kan kontaktes på tlf 52 74 40 76. Deres kurs er for alle som bor i Hgsd kommune. På Haugaland A Senter starter vi opp kurs 17.sept, dette er for pasienter som i tillegg til belymringsaktivitet har problemer knyttet til rusmidler eller spilleavhengighet, eller som er pårørende til noen med rusmiddelavhengighet eller spilleavhengighet. I september holdes det også kurslederopplæring, og etter denne vil det starte opp nye kurs i bl.a Bergen og Skedsmo 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s